overshooting

Am fost aseară la PR Award, eveniment la care s-au decernat premii pentru campanii de PR pe diverse categorii. Nu am să comentez calitatea premianților (printre care ne-am numărat și noi :)), sau a evenimentului, vreau însă să mă leg de una dintre primele categorii premiate: Junior PR. La această categorie au fost premiate inițiative de comunicare ale tinerilor sub 25 de ani. Toate discursurile au elogiat calitatea lucrărilor tinerilor, „viitorul nostru este în mâinile lor”, sute de laude, cuvinte mari etc.

Toate aceste laude sunt foarte periculoase. Știu pentru că am trecut prin așa ceva și știu care este efectul. Toate aceste laude trebuie însoțite de conștientizarea faptului că acești tineri mai au enorm de învățat, enorm de multă experiență de acumulat, ENORM DE MUNCĂ! Se vorbea acolo de SF-uri gen „când veți deveni antreprenori”, „veți gestiona bugete de…”, în loc să li se spună felicitări pentru realizarea extraordinară și că este un prim pas deosebit de important în cariera pe care TREBUIE SĂ ȘI-O CONSTRUIASCĂ.

Riscul este de overshooting. Am să explic conceptul prin două exemple:

  • în aviație, într-o luptă avion vs avion, avionul din spate încearcă să se apropie de avionul din față pentru a-l putea lua la mitralieră, rachetă etc. Mult prea încrezător, accelerează, mai ales într-un viraj în care oponentul încearcă să scape. Dacă oponentul este bun, va sesiza oportunitatea și va frâna brusc; cel din spate, dacă este ne-experimentat, va trece în goană pe lângă oponent, care îl va prinde chiar el în mitraliere, rachete etc. Deoarece cel din spate a overshot.
  • în motociclism, când sari de pe un dâmb pe alt dâmb, dacă accelerezi prea tare, vei cam ateriza în bot, pentru că ai overshot și ai depășit cu mult zona de aterizare în siguranță.

Overshooting-ul este ceva ce văd la multe tinere talente. Vin din băncile facultății, performează în primul an de lucru, primesc zeci, sute de laude și pe moment simt că lumea este a lor. Nu au experiență și cred că tot succesul li se datorează capabilităților lor mult superioare peste cele a colegilor sau a competitorilor. Și vor crede că pot face muncă de management, își pot asuma roluri de conducere sau și mai rău, responsabilități adiționale pentru simplul motiv că au performat deja și au arătat ce au de arătat.

Și atunci fac overshooting. Devin depășiți de situație și scapă lucrurile de sub control. Și încep să greșească masiv. Aici lipsa de experiență își spune cuvântul. Spre diferență de aviație sau motociclism, își dau seama mult prea târziu că au făcut overshooting, dar la fel ca în aviație sau motociclism, își dau seama abia când se duc în cap. Este principalul motiv pentru care tinerele talente eșuează lamentabil în multe inițiative. Lipsa unui mentor sau a unui manager bun în acest caz, care să îi explice detaliat overshooter-ului ce s-a întâmplat poate duce chiar la omorârea din fașă a unei cariere promițătoare. Nu pentru că ar fi dat afară de la job, ci pentru simplul motiv că frustrarea pe care o prinde este foarte mare, căderea este de undeva „de sus” iar revenirea nu este deloc ușoară. Deseori acestor tineri li se pare că dintr-o dată toți le sunt împotrivă, management-ul este de rahat, colegii de rahat, clienții imbecili, partenerii proști etc.

Cum spuneam, am întâlnit destui overshooteri. Ce este comun la toți este că în momentul în care le explici că se apropie de clipa în care vor da cu capul de pământ, mândria/orgoliul lor este atât de mare încât nu vor auzi nimic sau se vor încăpățâna și mai tare. Trebuie să știi cum îi iei și cum le explici: calm, cu exemple, fără insistență, cu multă multă răbdare. Unii te vor asculta. Majoritatea însă se vor înfige cu sete în pământ ca apoi să încerce să se ridice.

Eu fac parte din ultima categorie. Am învățat foarte repede din overshooting-ul meu, m-am ridicat rapid și am re-performat. Dar de această dată am învățat să mă analizez extrem de atent. Și de asemenea să identific rapid overshooterii. Chiar acum încerc să salvez vreo doi. Unul din cei doi însă cred că va face un crash landing cât de curând.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment