M-au inspirat două posturi de la Sebi și de la Cetin referitoare la prieteni. Nu am să mă refer aici la „prietenii” care profită de tine, fiindcă am avut destui din aceștia, ca și voi de altfel. Am să mă refer la cum se face o selecție riguroasă în lista de prieteni.

În 2009 și 2010 am trecut prin momente grele din punct de vedere personal. Am ales ca în loc să îmi plec capul și să zic ce grea este viața, să mă schimb, să slăbesc, să încerc să devin un om mai bun. Nu mulți au fost cei care m-au ajutat. Să corectez: i-am putut număra pe degetele de la o mână. Deci, am avut un prim criteriu de selecție ca să mă exprim așa. Odată începută selecția, am mai aplicat un filtru foarte important: valori morale. Nu mai suport să am oameni lângă mine care nu au aceleași valori morale cu ale mele. Nu mai suport oameni care-și înșeală jumătatea, care fură, care fac măgării, care fac pe deprimații când nu au de ce, care nu sunt mânați de sentimente pozitive. Dar am să exemplific mai la concret.

Se iau două perechi de prieteni. În prima, ei împreună de vreo 9 ani să zicem, fără intenții imediate de căsnicie. El își dă seama că nu mai este îndrăgostit de ea, pe care oricum o înșelase și în trecut. Se recombină cu o alta, după ce o zboară pe prima din apartament. Urmează fazele de povestit la prieteni ce proastă era prima, ce minunăție a Domnului e a doua, depresii reciproce, sudălmi reciproce pe la prieteni. După vreo două-trei luni în care prima a vizitat inclusiv un psihiatru pentru a trece de depresie, el își dă seama că totuși a doua nu îi este potrivită, o zburătăcește și o ia pe prima înapoi. Prima acceptă pentru că vede în el pe bărbatul vieții ei. El, un finuț, păstrează pe un site de photosharing atât poze cu fosta actuală, cât și cu cea temporară. În brațe, bineînțeles.

În a doua pereche, ei sunt împreună din liceu. El, mai „dă pe lângă”, cu preferințe la doamne mai în vârstă care acceptă plata înainte. Ea se face că nu știe (nu cred nici în ruptul capului că o femeie nu își poate da seama de aceste chestii), acceptă motivațiile lui pt spargerea integrală a salariului în mai puțin de două săptămâni (motivații gen „făcut cinste la colegi”). Se căsătoresc. El o lasă mai moale, dar nu elimină activitățile extraconjugale din palmares. Acum au un copil, și ea zice că s-a maturizat datorită experiențelor prin care a trecut. De fapt dacă mă gândesc cam toți mi-au declarat că „s-au maturizat” datorită experiențelor prin care au trecut.

Nu am făcut bine că în cadrul filtrării am rupt legătura cu ei?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment