382695_118225301627058_118205288295726_99999_1151780455_n[1]Dragii mei, dacă vă mai aud pe unul cât de mult iubiți animalele, vă iau la șpițuri în partea dorsală până vă iese bocancul meu prin dantură. Atât de mult vă văicăriți pe Twitter, pe Facebook exprimându-vă dragostea pentru animale, punând poze cu animale hăcuite (sugerând că asta se va întâmpla și bietelor haite de cățeluși din România), atât de mult o ardeți pe genul superior încât nu mai aveți timp pentru a face ceva chiar util pentru animale.

Spuneam că legea eutanasierii câinilor fără stăpân va da o oportunitate „iubitorilor” de animale să-și exprime cu adevărat dragostea, luând câinii fără stăpân în casele lor, tratându-i de boli, ducându-i la veterinar pentru vaccinări, și dându-le dragostea de care au nevoie. Precum mă așteptam, nu s-a prea înghesuit lumea, totuși oameni inimoși mai există. Și voi prezenta cazul Simonei și al lui Alin, care sunt doi iubitori de animale adevărați, care încearcă să facă ceva, și despre suportul pe care îl primesc.

Acum câteva zile, cățeaua de lângă blocul lor a fătat (cum spun chiar ei, înainte să apuce să o ducă chiar ei la sterilizat) 11 pui. Unul a murit, drept urmare s-au decis să se implice în adopția celorlalți. Au spus că păstrează doi câini, oricare ultimii doi care rămân după ce restul vor fi adoptați (păstrează în sensul în care le oferă cămin, îi duc la veterinar, le oferă toată dragostea de care au nevoie). În acest sens au făcut o comunitate pe Facebook, 10 cățeluși spre adopție, iar noi prietenii lor am distribuit această comunitate pe unde am apucat. În total estimez că mesajul a ajuns la peste 4000 oameni. În acești 4000 oameni sunt mulți „iubitori” de animale (doar uitându-mă câți dintre prietenii mei de pe Facebook au comentat negativ legea eutanasierii). Din 4000 oameni, doar doi s-au arătat interesați de a adopta un cățel. Doi. Și încă nu i-au adoptat, sunt doar interesați.

Drept urmare, când mai aud vreo proastă văicărindu-se pe rețele sociale că vai, bietele animale ce vor fi hăcuite nemilos de primarii diabolici, mă duc la Simona, iau un cățel și i-l pun în brațe. Asta sau șutul de mai sus, la alegere. Dacă vă întrebați de ce nu iau eu unul dintre căței, răspunsul este simplu: îmi plac animalele, dar nu sunt un iubitor de animale. Nu pot oferi unui câine dragostea și timpul de care are nevoie. Sunt în continuare un susținător al legii eutanasierii câinilor, cred că locul lor nu este pe stradă, și mai cred că cei care se declară cu adevărat iubitori de animale au acum oportunitatea să se implice. Sau să tacă naibii din gură și să lase hingherii sau iubitorii adevărați de animale să se ocupe de câinii fără stăpân.

Concluzie: mai aveți 9 cățeluși spre adopție; nu pentru că unul a fost adoptat, ci pentru că a murit acum o seară. Simona și Alin nu au cum să se ocupe de 10 câini (incl cățeaua care și ea este bolnăvicioasă), deci este momentul să faceți ceva, voi iubitori adevărați de animale.

6 Comments

  1. Intr-adevar sunt foarte adevarate observatiile tale, eu am gasit la inceputul primaverii un catelus inghetat de frig in fata blocului meu pe langa care nu am putut sa trec si sa-l fac neobservat. L-am luat in casa si l-am ingrijit iar acum este cel mai iubitor catel pe care il cunosc 🙂

  2. Sunt uni oameni care nu vor sa priceapa nici un ruptu capului ca maidanezii nu au ce cauta pe strada si cel mai probabil eu ceva probleme la cerebel ducit actiunile lor pana la fanatism extrem ! Eutanasierea in masa si sistematic este cea mai simpla si eficienta metoda si sunt pentru eutanasierea madianezilor , vreau sa traiesc intr-o tara libera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment