Windows Phone Marketplace in Romania

0285_Nokia-Lumia-610_group_3EE4731FAstăzi la Mobile World Conference am făcut public faptul că extindem suportul Windows Phone Marketplace către alte 23 țări, inclusiv România. Este o veste foarte importantă, atât pentru noi, cei de la Microsoft România, cât și pentru comunitatea de dezvoltatori din România care în repetate rânduri ne-a cerut acest lucru. Pentru cei care deja au scris aplicații pentru alte țări, vor trebui să selecteze select new markets în contul App Hub la http://create.msdn.com pentru ca noii clienți să vadă și să instaleze aplicațiile – acest lucru nu se întâmplă automat!

De asemenea, am publicat un Technical Preview pentru un nou Software Development Kit pentru Windows Phone ce permite dezvoltatorilor să își testeze aplicațiile virtual pe un emulator de telefon cu memorie puțină pentru a le putea optimiza pentru terminale entry-level. Găsiți acest SDK AICI.

Tot astăzi am anunțat disponibilitatea unei versiuni Beta de Skype pentru Windows Phone. Instalați-o și dați feedback, pentru a o face să zboare Zâmbet.

Nokia a anunțat astăzi Lumia 610, care va apărea pe piață în lunile următoare – un terminal entry-level de Windows Phone, la un preț Retail estimat de 189 EUR. De asemenea a anunțat o aplicație gratuită pentru Windows Phone, Nokia Reader, unde utilizatorul poate vedea feed-uri, e-book-uri, asculta audio book-uri, într-un format unitar, de revistă.

Și Mobile World Conference abia a început Zâmbet

Comments

 1. Arthur says

  Si pe cand se preconizeaza ca putem publica prin AppHub din Romania? Ce se intampla cu aplicatiile pe care le avem la AppaMarket? Delete, resubmit si se pierd reviews, rankings, tot?

 2. says

  @Ariel eu am spus-o în sensul că vom avea şi noi acces la acea facilitate.
  Am văzut că încă nu “au dat drumul” încă la cele 23 de tări. 😀
  Mai aşteptăm.

 3. Arthur says

  @Alexandru D.
  Treaba asta cu My Phone din Devices de pe Windows Live mergea de ceva vreme, stiu ca am incercat-o cand i-am luat nevestei mele un HTC Mozart si a functionat la scurt timp dupa, asta fiind acum un an si ceva daca imi aduc bine aminte.

 4. Arthur says

  Deschizi Windows Live, intri in mail, te duci cu mouse-ul peste Windows Live, acolo apare intr-un meniu contextual Devices iar de acolo iti selectezi telefonul 🙂

  Se pare ca acum te redirecteaza catre linkul pe care l-ai dat.

 5. Cosmin says

  O veste partial buna.
  “UPDATE Important: deocamdată dezvoltatorii din România trebuie să lucreze tot cu APPA Market” => nu exista o estimare cam pe cand am avea si noi acces la submit?

 6. says

  Nu am verificat, dar:

  No Marketplace available

  There currently isn’t a Web Marketplace available in your country. If you’re looking for apps and have a Windows Phone, go to Marketplace on your phone. Or visit the rest of the site if you’re interested in learning more about Windows Phone.

 7. Marius says

  E bine ca s-a lansat si la romani dar fara xBox live e foarte aiurea. Acele aplicatii sunt cele mai bune si fara ele e ca si un Ovi Store dar mai prost 🙁

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *