imageLa sfârșitul lunii februarie am anunțat că Windows Phone Marketplace va fi disponibil și pentru utilizatorii din România. Între timp am lansat împreună cu Nokia o gamă întreagă de modele cu Windows Phone 7.5: Nokia Lumia 800, Nokia Lumia 710, Nokia Lumia 610, modele care au venit cu Windows Phone Marketplace cu aplicații pentru utilizatorii din România. Aceștia pot acum să și cumpere aplicații, plătind în lei. Dar mai aveam o redută necucerită: încărcarea aplicațiilor de către dezvoltatorii din România. Pentru moment recunoaștem că este o procedură destul de complicată prin AppaMarket, și ne-am zbătut să o simplificăm.

Vineri am anunțat faptul că la Windows Phone 8 dezvoltatorii din România vor putea încărca aplicații direct prin AppHub, adică la fel cum o fac dezvoltatorii din țările „mari”. Este un pas foarte important pentru Microsoft în România, și reprezintă rezultatul muncii unei echipe mixte locale și internaționale.

Abia aștept să văd aplicații românești excelente disponibile în Marketplace-ul de România, dar și în Markeplace-ul internațional – calitatea dezvoltatorilor din România este cunoscută în lumea întreagă – aplicații comerciale dar și aplicații gratuite. Avem o echipă locală gată să ajute dezvoltatorii și firmele de dezvoltare în primii lor pași către aplicații în Marketplace – îi cunoașteți deja pe Petru și pe Zoli, cât și în promovarea acestora – și aici mă cunoașteți deja pe mine.

4 Comments

  1. Vreun estimated date ceva?

    Google Play, Apple AppStore si Amazon Kindle App Market sunt disponibile pentru devoltatorii din RO pentru RO market inca de la inceput.

    Eu am deja palicatie pentru WP7 pentru ronua/itboard, dar NU vreau sa le public prin AppaMundi.

  2. Practic si-au dat seama ca restrictiile legate de tara din care provenea developer-ul nu prea isi aveau sens, asa ca viitorul AppHub pentru WP8 va fi deschis pentru developerii din mai toate tarile (cu exceptii gen Iran si alte tari sub embargo-ul USA..).
    Ce nu e clar e daca developerii din aceste noi tari vor putea vinde in acest fel si aplicatii pentru userii cu WP7 si care se stie ca nu vor putea face upgrade la Wp8 (doar acel fantomatic Wp7.8).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment